FORMANDENS BERETNING FRA GENERALFORSAMLING 2018

Jeg vil fortælle lidt om, hvad der er sket i klubben det sidste års tid.
Medlemstallet pr. 30/12 2018 var 76 aktive medlemmer, hvoraf 6 var mellem 0-6 år, 44 mellem 7-17 år, 6 mellem 18-24 år og 20 over 25 år. Der er begynderhold på ½ time mandag fra kl. 17.00 – 19.00 hvor Ulla underviser. Tirsdag er for de øvede med timeshold fra kl. 17.00 – 19.00, hvor vi skifter mellem dressur og spring. Her underviser Helle. Fra 19.00-20.00 tirsdag, er der dressur for øvede, hvor Mariane underviser. Hver anden torsdag, er der yderligere halvtimes hold med ene timer, hvor Lærke underviser. Springundervisning er onsdag kl. 19.00-20.00, hvor Espen underviser. Disse hold er for øvede på egen hest. Tilmelding til alt undervisning til Ulla.

En stor del af rytterne er ikke så gamle, så de kræver en del hjælp. Klubben er derfor meget afhængig af, at der er frivillige hjælpere, der vil hjælpe til med at strigle og klargøre heste/ponyer mandag til undervisningen, og trække de ryttere, der ikke helt har styr på ponyen. Vi har aftalt i bestyrelsen, at der altid er en voksen fra bestyrelsen samt Ulla til stede til at hjælpe, og derudover tager vi meget gerne imod frivillige trækkere, så undervisningen kan glide for de små. For tiden er vi så heldige, at Anne Sofie, Cecilie, Mathilde og Mathilde har stillet sig til rådighed med deres hjælp.

Klubben har været til stævne hos venskabsklubberne No Name, Bønderskovgård, Skørping, Tisted, Stald Lillevang og Marienborg. Vi har selv afholdt et 2 dagsstævne i august måned og julestævne i november. Ved klubbens 2 dags stævnet i august blev der holdt et fantastisk 30 års jubilæumsstævne med masser af gode gaver. Der var god tilslutning til stævnet med masser af starter, og vi fik vældig ros fra de deltagende ryttere samt publikum. Vejret var fantastisk, så vi kunne få indviet vores nye 20 x 60`er bane. Kongerslev Rideklub, som blev startet op i 1988, kunne i år holde 30 års jubilæum med åben hus. Her var der arrangeret opvisning fra de forskellige undervisningshold i klubben, både begyndere og øvede i dressur samt fra springholdet. Derudover viste og forklarede Line Tange, hvordan dressuren skulle udføres på rette vis. Til slut viste Lærke, som giver enetimer til de mere øvede i klubben, hvordan en kür rides på højt plan. Under hele arrangementet var der ta` selv pølsebord incl. drikkevarer. Bagefter var der ponytrækning samt hestevognkørsel. Det blev en skøn dag med masser af tilskuere.

Klubben afholdte i år ringridning den 23/6 på folden udenfor hallen, med efterfølgende sommerfest i telt slået op i ridehallen. Det blev en vældig succes, som vi vil gentage i år. Derudover 1 ringridning 4. august, også afholdt på marken. Også i år blev der holdt ridelejr over 2 dage. Her læres andet end blot at ride. Hver elev tildeles en hest, som de skal passe i de 2 dage. Der skal strigles, sadles op, fjernes klatter efter hesten, og når dagen er omme, skal hesten lukkes på fold. Der rides på bane og i naturen, og der sluttes af med en lille opvisning for forældrene. Hertil var der som sædvanlig stor tilslutning, og børnene glæder sig allerede til næste ridelejr. Dejligt.
.

Klubben stod igen i år for boden til Wiffertholmstævnet, som strakte sig over weekenden 15 – 16. september. Her kunne rytterne nyde den dejlige natur på hesteryg og deltage i forskellige konkurrencer. Klubbens bod, som blev passet af Mariane, Merethe, Birgitte, Helle og Ulla blev opstillet I et stort telt på marken på Wiffertholm. Lørdag aften stod klubben for grilstegning af flæskestege samt servering af salat og kartoffelsalat.

Vi skal i nær fremtid afholde møde med de andre klubber for at planlægge nye stævnedatoer for 2019. Ny stævnekalender vil blive hængt op i rytterstuen, samt lagt ind på hjemmesiden og facebook, så snart den er færdiglavet.

Hjemmeside bliver flittigt brugt, og de fleste tilmeldinger fra nye ryttere til rideundervisningen foregår herover. Den bliver opdateret af Merethe, og hun er god til at sørge for, at alle oplysninger er up to date. Billeder fra stævner og andet må gerne sendes til hende, så de kan blive lagt ind. Derudover er der oprettet facebook til KORK samt en til stalden, så alle oplysninger hurtigt kan komme ud. Disse passes af Helle.

I løbet af sommeren sidste år lavede Ulla og Niels Jørn en ny 20 x 60 dressurbane ved siden af hallen, så nu er det muligt at øve programmer på lang bane. Banen nåede at blive færdig til 30 års jubilæet, og blev indviet til jubilæumsstævnet i august. Springene flyttes op på den gamle springbane om sommeren som er 25 x 50, så der kan springes når man får lyst. I uge 8 har køreforeningen ytret ønske om at komme på staldvandring i vores stald, og de vil efterfølgende blive budt på kaffe og kage i rytterstuen.

Formanden